Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kasım 03, 2022



Kurulduğu günden bu yana faaliyetlerini “dünyanın iyiliği için” sürdüren Türkiye Maarif Vakfı, gerçekleştirdiği iş birlikleriyle de öğrencilerine Türkiye’de yeni alanlar açmaya devam ediyor. Bu çerçevede Vakıf’la Eskişehir Osmangazi Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreni Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Erdağ ve Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman ile Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün katılımları ile gerçekleşti.

Protokol kapsamında eğitim faaliyetlerinin mümkün olduğu ölçüde karşılıklı olarak desteklenmesi, Türkçe eğitiminin ve Türk kültürünün yaygınlaştırılması, dil eğitimlerine ilişkin karşılıklı tecrübe ve bilgi birikimlerinin paylaşılması, akademik araştırmaların teşvik edilmesi, eğitim programlarının oluşturulması ve zenginleştirilmesi, ortak araştırma-geliştirme çalışmalarının düzenlenmesi, müfredat ve materyal temini, uzaktan eğitim sistemleri altyapısının kurulumuna destek verilmesi, uluslararası öğrenci programlarını ve öğrenci hareketliliğini güçlendirecek programların tertip edilmesi, Türkiye Maarif Vakfının faaliyet yürüttüğü ülkelerde öğrencilerin Türkiye’de yükseköğretime yönlendirilmesi, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na destek verilmesi, Vakfın faaliyet yürüttüğü ülkelerde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin uluslararası iş birliği projeleri gerçekleştirmesinin kolaylaştırılması, Üniversitenin Türkiye Maarif Vakfının yurt içi ve yurt dışındaki personeli için organize ettiği hizmet içi eğitim çalışmalarına akademik destek sağlaması ve ülkemizin kültürel özgünlüklerinin korunması için yapılacak çalışmaların desteklenmesi amaçlanıyor.

İmzalanan protokol; kuruluşundan günümüze kadar nitelikli ve donanımlı öğrenciler yetiştiren, ülkenin eğitim çalışmalarına önemli katkılarda bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile eğitim alanında çok boyutlu özgün çözümler geliştiren, dünya genelinde büyük bir eğitim hamlesi başlatmak amacıyla çalışmalar yürüten ve dünyanın 5 büyük eğitim kurumundan biri olan Türkiye Maarif Vakfının, uluslararası öğrencilerin amaca uygun bir şekilde ülkemizdeki üniversitelere yönlendirilmesine, Türkçe’nin ve Türk kültürünün yaygınlaşmasına, akademik çalışmaların desteklenmesine, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve Türkiye’de yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına büyük katkı sağlayacak.