Erbil’de Maarif Okulu Öğrencisi Tenis Turnuvasında Birinci Oldu
Erbil’de Maarif Okulu Öğrencisi Tenis Turnuvasında Birinci Oldu

Erbil’de Maarif Okulu Öğrencisi Tenis Turnuvasında Birinci Oldu

Ağustos 03, 2023

Akademik alanda aldığı dereceleri sosyal faaliyetlerde de elde eden Maarif Okulları öğrencileri, dünyanın dört bir yanında yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Irak’ın Erbil kentindeki Uluslararası Maarif Okulları öğrencisi Oras Hirori, ülke genelinde düzenlenen tenis turnuvasında birinci oldu.


Ülke çapında turnuvalara katılan ve başarısından dolayı bir spor markasının da sponsor olduğu Hirori yaptığı açıklamada, “En sevdiğim tenisçi İsviçreli Roger Federer. Ben de gelecekte dünyadaki en iyi tenis oyuncusu olmayı hedefliyorum.” dedi.


Oris Hirori’nin aynı zamanda tenis eğitmeni de olan babası Alan Hirori de tenis kariyerine 12-13 yaşında başladığını dile getirerek, “Ama bu yaş tenise başlamak için çok iyi değil. İyi bir oyuncu olmak için 4-5 yaşında başlamalısınız. Ben de oynamaya devam ettikten sonra koç olmaya karar verdim.” diye konuştu.


Tenis alandaki başarısından dolayı Erbil’deki Uluslararası Maarif Okulunda burslu eğitim alan Hirori, "Maarif Okulu her zaman bize destek veriyor. Kampüs içindeki tenis kortunda her gün antrenman yapıyoruz.” ifadelerini kullanarak Maarif Okulları yöneticilerine teşekkür etti.


Türkiye’deki tenis kamplarına da katılan Oras Hirori’nin ülke genelindeki turnuvalarda daha önce de dereceleri bulunuyor.