Endonezya DUTİ heyetinden Türkiye Maarif Vakfı’na Ziyaret
Endonezya DUTİ heyetinden Türkiye Maarif Vakfı’na Ziyaret

Endonezya DUTİ heyetinden Türkiye Maarif Vakfı’na Ziyaret

Ekim 11, 2018

Endonezya Sufi Ulema Meclisi (DUTİ) heyeti, Türkiye Maarif Vakfı’na ziyaret gerçekleştirdi.

Endonezya DUTİ heyeti, Türkiye Maarif Vakfı genel merkezinde Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Osman Nuri Kabaktepe, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Özdil ve Ahmet Türkben tarafından karşılandı.

Kabaktepe, heyete Türkiye Maarif Vakfı faaliyetleri ve hedeflerinin yanı sıra kurumun uluslararası çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Türkiye Maarif Vakfının 31 ülkede 162 okulda eğitim verdiğini ifade eden Kabaktepe, dünya genelinde 92 ülkede okul açılması için resmi temaslarda bulunduklarını ve 45 ülkede de direktörlük kurulduğuna dikkat çekti.

Kabaktepe, ayrıca heyete Türkiye Maarif Vakfı’nın Endonezya’da yapılan ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DUTİ Başkanı Prof. Dr. Ahmed Rahman ise, Endonezya’da yapılması planlanan eğitim faaliyetleriyle ilgili Türkiye Maarif Vakfı ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkileri eğitim alanında güçlü kılmak için destek olacaklarını belirten Prof. Dr. Rahman, “Türkiye Maarif Vakfı faaliyetlerini incelediğimizde hızla büyüyen bir eğitim kurumu olduğunu gördük. Biz de Türkiye Maarif Vakfı’nın Endonezya’da eğitim alanında yer almasını istiyoruz. Bugün yaptığımız ziyaretin ana amacı Tükiye Maarif Vakfı'nın Endonezya’da en kısa sürede eğitim faaliyetine başlaması için nasıl yardımcı olabileceğimiz ve neler yapabileceğimiz konularıydı.” diye konuştu.

Rahman, konuşmasında son olarak Endonezya'da "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) tüm dünyada yaptığı faaliyetlerin ve bu faaliyetlere katılmanın haram olduğu yönünde" verdikleri fetva hakkında bilgi verdiler.