Ekvator Ginesi Uluslararası Maarif Okullarında Açılış Heyecanı
Ekvator Ginesi Uluslararası Maarif Okullarında Açılış Heyecanı

Ekvator Ginesi Uluslararası Maarif Okullarında Açılış Heyecanı

Kasım 16, 2020

Maarif Vakfına bağlı Ekvator Ginesi Maarif Okulları 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’na büyük bir heyecanla başladı.

Başkent Malabo’da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim hizmeti sunan Maarif Okullarında düzenlenen açılış törenine veliler başta olmak üzere birçok davetli katıldı.

Türkiye’nin Malabo Büyükelçisi Şebnem Cenk ve elçilik personelinin de teşrif ettiği programa, Fas’ın Malabo Büyükelçiliği’nden temsilciler de iştirak etti.

Programın üst düzey davetlileri arasında Ekvator Ginesi İçişleri Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Senato’dan temsilciler yer aldı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün de video konferans yöntemiyle açılış törenine katıldı.

Katılımcıları selamlayan Akgün, Türkiye Maarif Vakfının dünya çapındaki çalışmaları, eğitimde öncelediği değerler ve hedefleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

Maarif Vakfı Ekvator Ginesi Ülke Temsilcisi Recep Görmez de, okulun çalışmaları ve projeleriyle ilgili davetlilere hitap etti.

Drama ve dans gösterileriyle süslenen programda, görevli öğretmenlerimizin bestelediği “Maarif Okulu Marşı” büyük beğeni topladı.

Marşın sözlerinde Türkiye Maarif Vakfının eğitim değerlerini yansıtan güven, iş birliği ve dayanışma, şeffaflık, ehliyet ve liyakat, evrensellik, iyilikte ısrar ve eğitimde kuşatıcılık kavramları öne çıkarıldı.

Programın içeriği, organizasyon ve öğrencilerin performansı nedeniyle davetliler, okul yönetimine tebriklerini iletti.