Eğitimin İnşa ve İhyası Çalıştayı
Eğitimin İnşa ve İhyası Çalıştayı

Eğitimin İnşa ve İhyası Çalıştayı

Haziran 12, 2017

8-9 Haziran 2017 tarihleri arasında İbn Haldun Üniversitesi Kayaşehir yerleşkesinde, Türkiye Maarif Vakfı ve İbn Haldun Üniversitesi Müfredat Çalışmaları Merkezinin işbirliği ile “Eğitimin İnşa ve İhyası İstişare Toplantıları-1” adlı çalıştay gerçekleştirildi.


Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün açılış konuşması yaptı. Konuşmasında eğitim sistemimize ve aksaklıklarına değinen Prof. Dr. Birol Akgün, kendimizin ve tarihsel hafızamızın farkında olarak yeni bir eğitim sistemi ortaya koymamız gerektiğini, Türkiye Maarif Vakfının da bu gerekliliğin bir timsali olarak kurulduğunu söyledi. Konuşmasının devamında “Eğitim sadece kapitalist sisteme dâhil olmak değildir. Eğitim zihin inşa etme, kimlik inşa etme çabasıdır.” diyen Sayın Akgün, “Batınilik sapkınlığı nasıl Nizamülmülk medreseleri kurularak bertaraf edildi ise bugün de Türkiye Maarif Vakfı okulları ile aynı şey yapılacaktır.” dedi.


Çalıştayda “Varlık Tasavvurumuz”, “Bilgi Tasavvurumuz” ve “Eğitim Tasavvurumuz” başlıkları altında müzakere oturumları yapıldı. Müzakerelerde yukarıdaki başlıklar bağlamında müfredatın nasıl olması gerektiği tartışıldı.

Eğitimin İnşa ve İhyası Çalıştayının sonuç raporunda İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özden ülkemizin eğitim vizyonuna çok önemli katkılar sağlayabilecek fikirlerin ifade edildiğini, çalıştayın ikincisinin eylül ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.