Dünyanın Dört Bir Yanındaki Maarif Öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladı
Dünyanın Dört Bir Yanındaki Maarif Öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladı

Dünyanın Dört Bir Yanındaki Maarif Öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladı

Ekim 30, 2020



Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümü, Maarif Okullarında yapılan etkinliklerle kutlandı. 

Avustralya Maarif Okullarında Avustralya Ulusal Marşı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Maarif korosunun Cumhuriyet şarkısını söylemesiyle devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve günün önemine binaen hazırlanan videolarla süslenen kutlama, Cumhuriyet Bayramı Şarkı Yarışması ödül töreni ile sona erdi.

Balkanların anahtar ülkesi Arnavutluk’ta bulunan Uluslararası Arnavutluk-Elbasan Lisesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümü yapılan etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim tarihinin önemi ve anlamına ilişkin konuşmaların yapıldığı programda, Maarif öğrencileri demokrasi ve Cumhuriyet ile ilgili şiirler okudular. Programda ayrıca Uluslararası Arnavutluk-Elbasan Lisesi öğrencilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladıkları çalışmaların bulunduğu bir sergi de yapıldı.

Bosna Hersek Maarif Okullarında koronavirüs tedbirleri çerçevesinde eğitimin uzaktan devam etmesi nedeniyle, öğrenciler Cumhuriyet temalı resimlerini dijital ortamda paylaşıp 29 Ekim’i kutladılar. 

Burundi’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bujumbura Büyükelçisi Serap Ataay’ın himayelerinde tertiplenen resim, kompozisyon ve bilgi yarışmaları ile Türkiye Maarif Vakfı Burundi Uluslararası Okulunda kutlandı. Büyükelçilik yetkilileri, veliler ve öğrencilerin de hazır bulunduğu tören iki ülkenin Milli Marşları okunmasıyla başladı. Büyükelçi Serap Ataay ve Türkiye Maarif Vakfı Burundi Ülke Temsilcisi Erol Arslan’ın yaptığı konuşmalarla süren program, ortaokul sınıfları arasında düzenlenen “Türkiye” konulu bilgi yarışması ile devam etti. Ardından resim ve kompozisyon yarışmalarının birincilerine hediyeleri Büyükelçi Serap Ataay tarafından takdim edildi.

Pakistan’da bulunan Pak-Türk Maarif Okullarında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Geçtiğimiz günlere öğrenciler için farklı konularda tertiplenen, 438 öğrencinin katıldığı ve kazananların aralarında uzman profesör ve sanat insanlarından oluşan jüri tarafından belirlendiği resim ve video yarışmasının ödül töreni de 29 Ekim programında yapıldı. Cumhuriyet Bayramı ve Sanat temalı etkinliğin seremonisi İslamabat H-8 Kız Kampüsü bahçesinde düzenlendi. Tören; İslamabat Büyükelçimiz Mustafa Yurdakul, ziyaret için Pakistan’da bulunan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli heyeti üyeleri Prof. Dr. Cihad Demirli ile Dr. Hasan Taşçı ve davetlilerden oluşan geniş bir katılımla gerçekleşti. COVID-19 tedbirleri çerçevesinde icra edilen etkinlikte, online eğitim süresi boyunca emek veren tüm öğretmen ve idarecilere hediyeler takdim edildi. Program, Büyükelçi Mustafa Yurdakul’un konuşmalarıyla son buldu.

Ekvator Ginesi Maarif Okulunda da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sevinçle kutlandı. Malabo Büyükelçi Şebnem Cenk ve büyükelçilik personellerinin de katıldığı törende, öğrenciler 29 Ekim’le ilgili Türkçe şiirler okudu. Dans gösterisi ve koro eşliğinde söylenen şarkıların ardından öğrencilerin yaptığı resimlerin sergilenmesiyle program sona erdi. 

Kenya’da ise Nairobi Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu’nun, koronavirüs tedbirleri nedeniyle yalnızca Türkiye adına görev yapan kamu kurumlarının temsilcilerini davet ettiği kutlamaya Türkiye Maarif Vakfı adına Kenya Ülke Temsilcisi Vekili Deniz Doğan da katıldı. 

Gürcistan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Okullarınca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Başkent Tiflis'te faaliyet gösteren Uluslararası Türkiye Maarif Vakfı Okullarının bahçesinde düzenlenen programa katılan öğrenciler şarkılarla şiirler söyledi, dans gösterileri sundu. Türkiye ile Gürcistan bayrakları taşıyan öğretmen ve öğrenciler, resim sergisini gezdi.

Yine Belçika, Etiyopya, Gambiya, Güney Afrika, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Gine ve Venezuela’daki Maarif Okulları ve eğitim merkezlerinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için etkinlikler düzenlendi.