Cumhurbaşkanı Erdoğan: Venezuela'da 2 FETÖ okulu Maarif Vakfına devredildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Venezuela'da 2 FETÖ okulu Maarif Vakfına devredildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Venezuela'da 2 FETÖ okulu Maarif Vakfına devredildi

Aralık 04, 2018

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü FETÖ bünyesinde Venezuela'da faaliyet gösteren 2 okulun kapatılarak Maarif Vakfına devredildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, gerçekleştirdikleri baş başa görüşmelerinin ardından Miraflores Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, Türkiye'den Venezuela'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Erdoğan, "Sömürgecilere karşı verdiği mücadele ile adı tarihe ve gönüllere kazınan Simon Bolivar'ın memleketinde olmaktan duyduğum mutluluğu ayrıca belirtmek isterim. Şahsıma ve heyetime gösterilen hüsnükabul için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"İki FETÖ okulu Maarif Vakfı'na devredildi"

Karakas'taki iki FETÖ okulunun kapatılmasına yönelik bir soru üzerine Erdoğan, "Bu terör örgütü FETÖ'nün 160 ülkede faaliyeti var. Bu ülkelerden bir tanesi de Venezuela'ydı. Ben, bunu değerli dostuma bildirdikten sonra geçenlerde burada iki tane okul kapatılarak Maarif Vakfımıza devredildi. Bunun dışında bazı adımları kendileriyle paylaştık. Bu bizim dayanışmamızın, dostluğumuzun en güzel nişanesidir. Bunun yayılarak genişleyeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun huzurunda iki ülke arasındaki tarım, madencilik, ulaşım ve eğitim alanlarında 10 anlaşma imzalandı.

"Türkiye Maarif Vakfı ile Venezuela Eğitim Bakanlığı Arasında Anlaşma" Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Mütevellioğlu ile Venezuela Eğitim Bakanı Aristobulo Izturiz Almeida tarafından imzalandı.