Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk'un yanındadır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk'un yanındadır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk'un yanındadır.”

Ocak 08, 2021

Türkiye’de bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Gerçekleştirilen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Rama ve Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde yapılan anlaşma töreninde Erdoğan ve Rama, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi Kurulmasına İlişkin Ortak Siyasi Bildiriye imza attı. Törende ayrıca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti hükümeti arasında sağlık, eğitim ve kültür alanında iş birlikleri mutabakat zaptı da imzalandı.

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfının Arnavutluk’taki faaliyetlerinde değindi.

Vakfın Arnavutluk halkının yanında olduğuna vurgu yapan Erdoğan şöyle konuştu:

“Türkiye başta Türkiye Maarif Vakfı olmak üzere ilgili tüm kurumlarıyla Arnavutluk'un yanındadır. Bu arada Türkiye Maarif Vakfının devraldığı Tiran'daki üniversitenin adımı, yarın İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörü ile Sayın Başbakanın bir araya gelmesi suretiyle atılacaktır. Zira şu an İTÜ'de 100 civarında Arnavut evladımız eğitim görüyorlar. Bu adımla beraber de şu anda eğitim öğretimde Türkiye Arnavutluk arasında çok güçlü bir adım atılmış oluyor. Artık orada da adeta bir İTÜ kurulmuş olacak ve bu adımı da atmak suretiyle Türkiye Arnavutluk arasındaki bu Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey adımı adeta uygulama alanına girmiş olacak.”