Cibuti'de Türkiye Maarif Vakfı Farkı
Cibuti'de Türkiye Maarif Vakfı Farkı

Cibuti'de Türkiye Maarif Vakfı Farkı

Mart 31, 2020

Covid-19 Salgını nedeni ile tüm devlet ve özel okulların tatil edildiği Cibuti’de, Türkiye Maarif Vakfına ait Uluslararası Maarif Okulları eğitim ve öğretime Uzaktan Eğitim ile ara vermeden devam ediyor.

18 Mart-01 Nisan arasında okulların kısa süreli olarak tatil edildiğini duyuran Cibuti Eğitim ve Meslek Edindirme Bakanlığı, yaptığı ikinci açıklama ile okulların 9 Nisan’a kadar tatil edildiğini belirtmiş, ard arda alınan bu kararlar vaka sayısının artması durumunda tatil süresinin daha da uzayacağı beklentisini doğurmuştu.

Yaşanan gelişmelere binaen tüm hazırlıklarını tamamlayan Cibuti Uluslararası Maarif Okulları, bugün itibarıyla Uzaktan Eğitim çalışmalarına başladı. İlk dersin yapıldığı platformda öğrenciler, online olarak öğretmenleri ve arkadaşları ile tekrar araya gelmenin heyecanını yaşadılar.

Tatilin uzaması nedeniyle çocuklarının eğitimi ile ilgili endişeli olduklarını ifade eden veliler ise, Uluslararası Maarif Okulunun başlattığı bu modelle tüm endişelerinin giderildiğini, imkanların çok kısıtlı olduğu böylesi bir dönemde Türkiye Maarif Vakfının çocuklarının mağdur olmasına müsaade etmemesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.