Cibuti Maarif Okulları'nda Yeni Öğretim Yılı Başladı
Cibuti Maarif Okulları'nda Yeni Öğretim Yılı Başladı

Cibuti Maarif Okulları'nda Yeni Öğretim Yılı Başladı

Ekim 02, 2018

Türkiye Maarif Vakfının Cibuti okullarında 2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı.

Türkiye Maarif Vakfının başkent Cibuti’deki okullarında yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi.

Anaokulunda gerçekleştirilen programa Cibuti Büyükelçisi Sayın Sadi Altınok, Türkiye Maarif Vakfı Afrika Koordinatörü Mustafa Efe, Cibuti Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Mezunları Dernek Başkanlığı heyeti, Türk Paydaş kurumları, Türk ve yerel sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Büyükelçi Altınok, Maarif Okulları eğitim öğretim açılış yılı programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Büyükelçiliği olarak Cibuti’de çok kıymetli anlara tanık olduklarını ifade etti.

Türk okullarının Cibuti'de açılmış olmasının tarihi bir olay olduğunu belirten Altınok, şöyle konuştu:

“Burada hep beraber bir tarih yazılmaktadır. Türkiye'nin projeleri eğitimle sınırlı olmayıp farklı alanlarda devam eden pek çok projesi bulunmaktadır. Türkiye - Cibuti dostluğunun derinleşmesinde bu projelerin çok büyük katkısı olacaktır. Tahsis edilmiş yeni arazide yeni bir okul açmak üzere hazırlıklar devam ettirilmektedir. Hazırlıkları devam eden projeler ile tüm kademelerde başlatılması hedeflenen eğitim faaliyetleri sonucunda Cibuti'de Türk Üniversitesi kurulması arzu edilmektedir. Bugün anaokulunda eğitim alan öğrencilerimizin Türkiye üniversitelerinde eğitim aldığı günleri görmek istiyoruz. İşbirliğimiz her alanda artarak devam edecektir. Hepinize teşekkür eder, bu programa katılmış olmaktan duyduğum memnuniyeti tekrar ifade etmek isterim.”

Büyükelçi Altınok’un konuşmasının ardından söz alan diğer protokol üyeleri, Türkiye adına Türkiye Maarif Vakfı'nın gerçekleştirdiği faaliyetler vesilesiyle teşekkür ve Türkiye-Cibuti dostluğu ile ilgili memnuniyetler aktardılar.

Program kapsamında Cibuti ile Türkiye'nin milli marşları okundu, okulun tanıtım videosu izlendi, öğretmen kadrosu tanıtıldı. Ayrıca öğrenciler tarafından şarkılar ve şiirler söylendi.

Kurdele kesiminden sonra tüm katılımcılar için verilen kokteyl ile program sona erdi.