Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıldönümleri, Pakistan'da Kutlandı
Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıldönümleri, Pakistan'da Kutlandı

Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıldönümleri, Pakistan'da Kutlandı

Mart 12, 2024

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109., İstiklal Marşı’nın kabulünün ise 103. yıldönümleri, Pak-Türk Maarif Chak Shahzad Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Programa, Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Azerbaycan İslamabad Büyükelçisi Hazar Farhadov ve KKTC Islamabad Temsilcisi Dilşad Şenol başta olmak üzere, öğrenci aileler ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Mehmet Paçacı, yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşı’nın ulusal ve uluslararası önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin bu kahramanlık mirasını gurur ve özveriyle koruduğunu belirtti. Aynı zamanda, Sahra altı Müslümanlarının Çanakkale’deki kurtuluş mücadelesine verdiği hayati desteğe ve Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü kardeşlik bağına vurguda bulunarak, bu bağın gelecekte de sarsılmaz bir şekilde devam edeceğini ifade etti.


TMV Pakistan Ülke Temsilcisi Harun Küçükaladağlı ise konuşmasında, Türkiye ve Pakistan’ın zengin bir tarihi mirası paylaştığını belirterek, Pak-Türk Maarif Uluslararası okulları gibi kurumların bu tarihi ve de kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.


Programda, İstiklal Marşı ve Pakistan Milli Marşı öğrenciler tarafından okunurken, Türkçe öğretmenleri tarafından hazırlanan ve yine öğrenciler tarafından ifa edilen tiyatro gösterileri, şiir oratoryoları seyircilerden büyük ilgi gördü. Özellikle Türk halkının yaptığı fedakarlıkları dokunaklı bir şekilde işleyen gölge oyunu salonda yoğun bir duygusal atmosfer oluşturdu. Ayrıca, Pakistan’da 10 ildeki toplam 25 Pak-Türk Maarif kampüsünden öğrencilerin katılım sağladığı Çanakkale Zaferi temalı resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada birinciye tablet, ikinciye akıllı saat ve üçüncüye kablosuz kulaklık hediyeleri verildi. Aynı zamanda yarışmaya katılan eserlerden oluşan bir sergi de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.