Bükreş Maarif Okulunda İftarın Heyecanı Paylaşıldı
Bükreş Maarif Okulunda İftarın Heyecanı Paylaşıldı

Bükreş Maarif Okulunda İftarın Heyecanı Paylaşıldı

Mayıs 04, 2023

2019 yılının eylül ayından bu yana Romanya’da faaliyet gösteren Bükreş Uluslararası Maarif Okulunda geçen yıl ilki organize edilen iftar programının bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.


Türkiye Maarif Vakfı Romanya Temsilcisi Alpaslan Ateş ve okul müdürü Zeki Uysal’ın ev sahipliği yaptığı programa; Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Türkiye-Romanya İş Konseyi Başkanı Ömer Süsli, Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul, Romanya Müftüsü Yusuf Murat, Bükreş Büyükelçiliği ve Köstence Başkonsolosluğu mensupları, Bükreş ve Köstence’deki soydaş kuruluş temsilcileri, Türk işadamları, okul öğretmenleri ve veliler katıldı.



Büyükelçi Altan programda yaptığı konuşmada, Ramazan’ın birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade ederek, Bükreş Maarif Okullarının Romanya’da 4 yılda önemli başarılara imza attığının altını çizdi. Altan, bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ettiğini söyledi.



Alpaslan Ateş de Ramazan ayının bereket ayı olduğunu belirterek, davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti. Türkiye Maarif Vakfının ülkedeki çalışmalarına katkı sağlayanlara şükranlarını sundu.


Türkiye Maarif Vakfının Romanya’da anaokulundan liseye kadar eğitim veren 8 okulunda 494 öğrencisi eğitim görüyor.