Bosna-Hersekli Öğrencilerden Türkiye Maarif Vakfı'na Ziyaret
Bosna-Hersekli Öğrencilerden Türkiye Maarif Vakfı'na Ziyaret

Bosna-Hersekli Öğrencilerden Türkiye Maarif Vakfı'na Ziyaret

Kasım 08, 2018

Kadıköy Lisesi ve Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Bosna-Hersek’teki kardeş okulları, Türkiye Maarif Vakfı'nı ziyaret ettiler.

Bosna Hersek'te bulunan Gimnazija Bihać, Druga Srednja Škola Velika Kladuša ve Safet Krupić Srednja Škola Bosanka Krupa’da eğitim gören öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerinden oluşan 50 kişilik heyet, ülkemizin Bosna Hersek’le eğitim alanındaki ilişkilerini geliştirmek için 2015'te başlatılan Kardeş Okul Projesi çerçevesinde Türkiye’ye geldi.

Proje kapsamında ilk olarak Kadıköy Lisesi ve Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin etkinliklerine katılan öğrenciler daha sonra Türkiye Maarif Vakfı'nı ziyaret ettiler.

Türkiye Maarif Vakfı Doğu Avrupa ve Balkanlar Bölge Koordinatörlüğü tarafından ağırlanan öğrenciler, vakıf genel merkez binasını gezdikten sonra vakıf çalışmaları hakkında bilgilendirildiler. 

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil tarafından yapılan bilgilendirmede, vakfın dünya genelindeki ve özellikle Balkanlardaki faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi. 

Bosna Hersekli öğrencilere eşlik eden okul müdürleri ise Türkiye Maarif Vakfı’nın Balkanlardaki faaliyetlerinden memnun olduklarını belirterek, vakıfla ortak çalışmalar yürütmek istediklerini ifade ettiler.