Bosna Hersek'teki Türkiye Maarif Okulları yeni eğitim-öğretim yılına başladı
Bosna Hersek'teki Türkiye Maarif Okulları yeni eğitim-öğretim yılına başladı

Bosna Hersek'teki Türkiye Maarif Okulları yeni eğitim-öğretim yılına başladı

Eylül 18, 2018

Türkiye Maarif Vakfının Bosna Hersek'teki okulları, düzenlenen törenle 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına başladı.

Saraybosna Maarif Okulu kampüsünde düzenlenen törene Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyetinin (RS) Başkan Yardımcısı Ramiz Salkic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ve Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe'nin yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türkiye Maarif Başkan Vekili Kabaktepe törende yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'teki Maarif okulları Türkiye Maarif Vakfının 147. okulu olduğunu belirterek, 2 yılda 140 eğitim yuvasını tüm dünyaya kavuşturduklarına dikkat çekti.

Eğitim süreçlerinin önemine vurgu yapan Kabaktepe, şöyle konuştu:

"Maarif Vakfı, hem insanlığın hem de faaliyet gösterdiği ülkelerin faydasına olacak. Bunlar arasında bir köprü, bir bağ, bir kardeşlik oluşturacak, hiçbir ülkenin çocuğunu, vatandaşını, kendi ülkesinden, kendi değerinden koparmayacak. Onları hiçbir ülkenin, hiçbir kişinin, hiçbir kurumun adamı olmaya değil, kendilerini inşa edecek bir zemine hazırlayacak."

Okulun kapasitesinin 800 kişilik olduğunu aktaran Kabaktepe, gelecek dönemlerde Bosna Hersek'in diğer şehirlerinde de faaliyet göstereceklerini belirterek, "Türkiye adına bundan sonra tüm dünyada faaliyet gösterecek tek eğitim kurumu Maarif Vakfı okullarıdır." dedi.

Balkanlar'ın, Türkiye Maarif Vakfı'nın en çok önem verdiği bölgelerden biri olduğunu kaydeden Kabaktepe, Bosna Hersek'in yanı sıra Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Romanya'da da faaliyet gösteren TMV'nin, faaliyet alanına diğer Balkan ülkelerini de ekleyeceğini söyledi.

RS Başkan Yardımcısı Salkic de, Türkiye Maarif Vakfı okullarının Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki dostluğun kanıtı olduğunu ifade ederek, "Umarım bu okul, faaliyetleriyle Bosna Hersek'in temellerini de güçlendirir. Zira eğitim her devletin temelidir." dedi.

Büyükelçi Koç ise, Türkiye Maarif Vakfının Bosna Hersek'in diğer şehirlerinde de yaygınlaşması temennisinde bulunarak vakfın faaliyet gösterdiği ülkelerle Türkiye arasında köprü oluşturacağını vurguladı.

Koç, "FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından eğitimin doğru ellerde olması, eğitimin doğru adreslerde bulunması esasen geleceğimizin de garantisini oluşturuyor. Bu bakımdan başta Türkiye Maarif Vakfı olmak üzere hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bizler de sahada desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz ki daha kalıcı, daha sağlam daha iyi nesiller yetişsin, okullar başarıyla süreçlerini devam ettirsin." ifadelerini kullandı.