Bişkek Maarif Eğitim Kompleksimizde Kapalı Spor Salonu açılışı gerçekleştirildi
Bişkek Maarif Eğitim Kompleksimizde Kapalı Spor Salonu açılışı gerçekleştirildi

Bişkek Maarif Eğitim Kompleksimizde Kapalı Spor Salonu açılışı gerçekleştirildi

Eylül 22, 2023


Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yer alan Bişkek Maarif Eğitim Kompleksi, öğrencilerimize daha fazla olanak sunmak ve spor kültürünü teşvik etmek amacıyla inşa edilen kapalı spor salonunu resmi olarak açtı. 

Açılış töreni büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleşti.

Açılışa Vakıf Başkanımız Prof. Dr. Birol Akgün, Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Büyükelçi Prof. Dr. Derya Örs, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Kutalmış Yalçın, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Başdanışmanı Sinan Ülker ve TİKA Kırgızistan Koordinatörü Mehmet Bodur gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, etkinliğe yerel yetkililer, öğretmenler ve öğrencilerimiz de büyük ilgi gösterdi.

Başkan Birol Akgün, açılışta yaptığı konuşmada, Maarif Vakfının amacının dost ve kardeş ülkelerin gelişmelerine ve kalkınmalarına yardımcı olacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek olduğunu vurguladı. Akgün, bu hedef doğrultusunda 51ülkede 450'e yakın okulda 52 bin öğrenciye kaliteli eğitim hizmeti verdiklerini belirtti ve Bişkek Maarif Eğitim Kompleksi'nin 3 yıl önce açıldığını ve şu anda 1250 öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.

"Amacımız, kaliteli ve nitelikli insan gücünü yetiştirmektir" diyen Akgün, Bişkek Maarif Eğitim Kompleksi'nin kurulmasına destek olan Türkiye ve Kırgızistan Cumhurbaşkanlarına şükranlarını iletti.

Açılış töreninin ardından katılımcılar, spor salonunda düzenlenen ilk sportif etkinliği izledi ve okulu gezme fırsatı buldular. Bu tesis, öğrencilerin fiziksel sağlığını desteklemenin yanı sıra sosyal etkileşimlerini artırarak eğitim deneyimlerini zenginleştirmeye katkıda bulunacak önemli bir eklenen değer olarak görülüyor.