Binali Yıldırım: “Maarif Okulları her zaman yanınızda”
Binali Yıldırım: “Maarif Okulları her zaman yanınızda”

Binali Yıldırım: “Maarif Okulları her zaman yanınızda”

Mart 24, 2022



AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Yönetim Kurulu üyelerini Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliğinin Konferans Salonu’nda kabul etti.

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan’ın ev sahipliğinde yapılan görüşmede; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Osman Usta, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türkiye Maarif Vakfı Kırgızistan Temsilcisi Hüsnü Bircan, Türkiye-Kırgızistan İşadamları, Kültür, Dayanışma ve Dostluk Derneği (TÜKİD) Başkanı Şevki Sarılar, Türk eğitim ve sağlık kurumların yöneticileri ve büyükelçiliğin ataşeleri hazır bulundu.

Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, her zaman Ahıska Türklerinin yanında olduğunu belirterek, “Nerede olursanız olun biliniz ki, Türkiye’nin gözü üzerinizde. Meselelerinize sahip çıkıyor ve çıkmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Ahıska Türklerine, Türkiye’nin Kırgızistan'daki eğitim yatırımı olan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ve Orta Asya’da açılan ilk Maarif Okulundan istifade etmelerini önerdi.

Eğitimin önemine dikkati çeken Yıldırım, “Üst düzeyde yetişmiş eğitimli Türk gençlerimizin bulundukları ülkelerde gerek devlette gerek özel sektörde önemli sorumluluklar almaları bizleri memnun eder.” dedi.