Bilim Koleji Maarif ile kardeş oldu
Bilim Koleji Maarif ile kardeş oldu

Bilim Koleji Maarif ile kardeş oldu

Ocak 11, 2019

İstanbul Bilim Koleji, ‘kardeş okul’ projesi kapsamında Kosova Prizren’deki Uluslararası Maarif okullarıyla kardeş oldu. 

İstanbul Bilim Koleji, Aliya İzzetbegoviç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle Kosova Prizren’deki Uluslararası Maarif okullarıyla ‘kardeş okul’ oldu. İstanbul Bilim Koleji, ‘kardeş okul’ projesi kapsamında Kosova Prizren’deki Uluslararası Maarif okulları öğrencileriyle bir araya geldi. Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe, “Vakfımızın kardeş okul projesi kapsamında bu programları yapıyoruz. 11 okulumuzda gerçekleştirdiğimiz projenin bu sefer bir farklılığı var. Bu proje Maarif Vakfı değil, Bilim Koleji’nin talebi üzerine başladı. İnsanlar biriktirdikleriyle değer kazanıyor.

GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN SINIRI YOK

Dünyada insanın biriktirmesi gereken en önemli şeylerden bir diğeri ise arkadaş, dost biriktirmektir” dedi. “Bizim gönül coğrafyamızın ve gönüllerimizin sınırları yok” diyen İstanbul Bilim Koleji Okul Müdürü Rahmi Güler, “Uzun yılardır sürdürmüş olduğumuz kardeş okul projesinin bir ayağı olan ‘TÜR-KO’ için buradayız. Arkadaşlar Kosova eskiden iç hatlar ile yolculuk yapabileceğiniz bir yerdi. Şuan belki aramızda sınırlar varmış gibi görünebilir ama bunun hiçbir önemi yok. Bizim gönül coğrafyamızın ve gönüllerimizin sınırları yok. İstanbul soğudu ama dün gelen Kosovalı kardeşlerimizle ısındık. Birbirimiz arasında çok iyi bir ilişki var. Kosovalı kardeşlerimizi karşılarken Aydın, Ankara veya Diyarbakır’dan bir akrabamızı karşılarken ki sıcaklığı hissettik. Dostluk ve kardeşliğimizi güçlendirmek istiyoruz. Yarının Kosovası’nda, yarınının Türkiye’sinde söz sahibi olacak sizler için bu kardeşliğin ne kadar anlam ifade ettiğini gelecekte göreceksiniz” dedi.

PRİZREN BİR ANADOLU ŞEHRİ

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, “Gönül coğrafyamızın mensubu olan değerli kardeşlerimizin yurdu olan Prizren’i ziyaret etme imkanı bulduk. Atalarımızın şehit, gazi olduğu yerleri Murat Hüdavendigar’ın türbesini ziyaret ettik. İnanın ki oraların bir Anadolu şehrinden farkı yok. Kendimizi evimizde hissettik. Gelen öğrencilerimizin de burada böyle hissedeceğini temenni ediyorum” dedi.