Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kongo’daki Okulumuzu Ziyaret Etti
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kongo’daki Okulumuzu Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kongo’daki Okulumuzu Ziyaret Etti

Haziran 22, 2017

Eğitim alanında ülkemizi yurt dışında temsil etmek amacı ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, 15 Temmuz’daki hain FETÖ darbe girişimi sonrasında farklı ülkelerdeki FETÖ’ye ait birçok okulu devralarak eğitim- öğretime başladı. Bu ülkelerden birisi de Kongo Cumhuriyeti’dir.

21 Haziran tarihinde bu ülkedeki temasları kapsamında Kongo'nun başkenti Brazavil'de bulunan Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, Türkiye Maarif Vakfı Direktörlüğü'nü de ziyaret ederek Direktör Mustafa Başaran'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kurumumuza ait anaokulu, ilkokul ve ortaokulda da incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada anı defterini de imzaladı.

Kurtulmuş anı defterine;
"Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Brazavil'de Maarif Vakfımızın okulunu ziyaret etmekten büyük onur duyuyorum. Ülkemizden binlerce kilometre uzakta, Afrika'nın mazlum halklarının kalkınma mücadelesine canı yürekten destek veren ülkemizin eğitim alanındaki çabaları, Türkiye Maarif Vakfı eliyle daha da güçlenecektir. Bu vesileyle görevi yeni devralan arkadaşlarımıza çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Asırlar boyunca Asya'dan Afrika'ya yeryüzünün her yerinde hak, adalet ve insanlık mücadelesi veren bir milletin çocukları olarak yeniden bu mazlum halkların yanında olacağız. Allah yar ve yardımcınız olsun." diye yazdı.