Bakan Pekcan: “Maarif Okulları Türkiye’nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı”
Bakan Pekcan: “Maarif Okulları Türkiye’nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı”

Bakan Pekcan: “Maarif Okulları Türkiye’nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı”

Eylül 27, 2018

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Türkiye Maarif Vakfı’na ait okullarda 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programı düzenlendi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika ziyaretine refakat eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, New Jersey eyaletinde faaliyet gösteren içerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokulu ve lisenin bulunduğu eğitim kompleksindeki 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programında okulun tanıtım videosu izlendi. Ayrıca okulda eğitim gören Türk ve Amerikalı öğrenciler tarafından Türkçe şarkılar ve şiirler söyledi. 

Bakan Pekcan, açılışta yaptığı konuşmada, Amerika’daki ilk milli Türk okulu açılışını gerçekleştirmekten gurur ve onur duyduğunu ifade etti.

Okul açılışında Türkiye Maarif Vakfı yöneticilerine teşekkür eden Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Maarif okullarına çok önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Temel değerleri arasında dayanışma ve birlikte ısrar olan Maarif Vakfımızın ABD’deki gerçek anlamı ile ilk milli Türk okulu olan New Jersey Maarif Okulunun ciddi bir emeğin ürünü olduğunu ve kaliteli eğitimin adresi olduğunu biliyoruz. Buradan yetişecek öğrencilerin geleceğin dünyasını şekillendireceğinden kuşkumuz yok. Son yıllarda ülkemiz geçmişten aldığı zengin tarih ve kültür medeniyet mirasını özenle yürütmek için çabalamaktadır. Kendi değer birikimimizi insanlıkla paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Milletimiz dünyaya bakışı ve duyarlılıklarını bu gün burada açtığımız okul ve benzerleri ile eğitimli parlak yeni nesillere aktaracaktır. Bu doğrultuda ülkemiz ile bütün dünya halkları arasında kalıcı kültür kökleri inşa konusunda okullarımıza büyük önem düşüyor. Bu anlamda Maarif Okullarımızın Türkiye’nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı olarak görüyorum.”

Programa katılan Türkiye Maarif Vakfı yöneticileri Bakan Pekcan’a katkıları için teşekkür etti.

Programda öğrenciler ve öğretmenlerle fotoğraf çektiren, okulu inceleyen Pekcan, çocuklarla sohbet etti.