Bağdat Maarif Okullarında Mezuniyet Heyecanı
Bağdat Maarif Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Bağdat Maarif Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Kasım 02, 2020



Bağdat Maarif Okulları, 2019-2020 eğitim yılı mezuniyet töreni 31 Ekim Cumartesi günü Zeyyune Kampüsü konferans salonunda gerçekleştirildi. 30 Eylül 2019 tarihinde ilk zilin çaldığı Bağdat Maarif Okulları ilk öğrencileri mezun vermenin gururu yaşandı. Düzenlenen mezuniyet törenine Bağdat Rasafa II. Bölge Eğitim Müdürü Kasem Alegeily ve T.C. Bağdat Büyükelçiliği İkinci Katibi Onat Akçapar katılım sağladı.

Mezunların sahneye gelişi, Irak ve Türk Milli Marşlarından sonra Bağdat Maarif Okulları Zeyyune Kampüsü Müdürü Vafa Şarabati, Bağdat Rasafa II. Bölge Eitim Müdürü Kasem Alegeily ve T.C. Bağdat Büyük Elçiliği İkinci Katibi Onat Akçapar selamlama konuşması yaptı.

Kasem Alegeily, İzmir depremi nedeniyle taziyelerini ilettikten sonra Bağdat Maarif Okullarının kaliteli eğitimle öne çıktığını, eğitim alanında Maarif’in başarısını ispat ettiğini ve eğitime verdiği önemden dolayı gelecekte de başarılarının devam edeceğine inandığını söyleyerek mezun öğrencileri tebrik etti. T.C. Bağdat Büyükelçiliği İkinci katibi Onat Akçapar ise Maarif Bağdat okullarının kısa sürede geldiği seviyeden gurur duyduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Maarif Bağdat Okullarını desteklediğini ve teminatı olduğunu sözlerine ekledi. Program okul birincisi öğrencinin piyano resitali dinletisi ve diploma töreni sona erdi.

30 Eylül 2019 tarihinde kapılarını açan Bağdat Maarif Okulları, Bağdat’ta iki ayrı kampüste eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Maarif’in Bağdat’taki Mansur ve Zeyyune Kampüslerinde 7 ayrı okulu ve 1100 öğrencisi bulunuyor.