Avustralya Maarif Okullarında Geleneksel İftar Yemeği Verildi
Avustralya Maarif Okullarında Geleneksel İftar Yemeği Verildi

Avustralya Maarif Okullarında Geleneksel İftar Yemeği Verildi

Mayıs 11, 2021



Avustralya Uluslararası Maarif Okullarında geleneksel iftar programı düzenlendi.

Programa Türkiye’nin Sydney Başkonsolosu Ali Sevim, yerel siyasetçiler, Avustralya Türk Toplum Dernekleri temsilcileri, okul personeli ve çok sayıda veli katıldı.

İftara Programına Türkiye’den video konferans aracılığıyla bağlanan Türkiye Maarif Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, yaptığı konuşmada, katılımcıların Kadir gecesini tebrik ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Avustralya’da teknolojik alt yapısı güçlü ve kaliteli eğitimin verildiği bir kampüs açtıklarını belirten Akgün, “5 yıl önce böyle bir okula sahip olmak ve kendi okulumuzda sizleri ağırlamak bizim için bir rüyaydı. Gerçekte bu projeye başladığımız zaman nasıl başlayıp ve nasıp biteceğini bilmiyorduk. Çocuklarımız cıvıl cıvıl okulumuzda. Bunu da hep beraber sizlerin dayanışmasıyla iş birliğiyle gerçekleştirdik.” dedi.

Avustralya’daki Türk Komitesine bütün STK’lara ve kalpten destek veren bütün kuruluşlara teşekkür ettiğini ifade eden Akgün, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki dönemde inşallah bu projenin geliştirilmesi için yatırımlarımız ve yerelden de desteğimiz devam edecek. Avustralya makamlarıyla Maarif temsilcisi arkadaşlarımız büyük bir gayret içerisinde çalışıyor. Sizlerden bu gayretlerimize destek istiyoruz, bugüne kadar verdiğiniz desteğin devamını istirham ediyoruz. Okul projelerimizden Maarif Vakfının kuruluşuna, bugüne gelmesine ve bundan sonraki projelerine devam etmesine kadar her aşamada yanımızda bulunan Avustralya’nın ulusal makamlarına ve yerel otoriterlerine teşekkür ediyorum. Milletvekilliden Belediye bakanına Şehir Konseyi üyelerine kadar bize her zaman anlayışlı oldular.”

Yapımı tamamlanan okulun bölgedeki çocukların geleceğine bir yatırım olduğuna vurgu yapan Akgün, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu okul vasıtasıyla o bölgedeki çocuklarımızın geleceğine yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde çocuklarımızın kaliteli eğitim alması hepimiz açısından son derece stratejik bir adımdır. Bölgedeki hem ailelerimizin geleceği, çocuklarımızın geleceği, toplumsal huzur barış güven ve gelecek açısından bunun fevkalade önemli insani yatırım olarak da görüyoruz.”

Kur’an-Kerim okunmasıyla başlayan iftarda sırasıyla okul müdürü Dr. Zeynep Yaseen, Türkiye Maarif Vakfı Avustralya Ülke Temsilcisi Necmi Uzun, Başkonsolos Ali Sevim ve Bölge Belediye Başkanı Steve Christou birer konuşma yaptı. Ayrıca Türkiye’nin Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç da bir mesaj gönderdi.