Arnavutluk'taki Maarif Okulları düzenlenen törenle eğitime başladı
Arnavutluk'taki Maarif Okulları düzenlenen törenle eğitime başladı

Arnavutluk'taki Maarif Okulları düzenlenen törenle eğitime başladı

Eylül 27, 2018

Türkiye Maarif Vakfının Arnavutluk'taki faaliyete başlayan yeni okullarında 2018-2019 eğitim öğretim dolayısıyla ile düzenlenen törenle eğitime başladı.

Türkiye Maarif Vakfı'nın başkent Tiran'daki bünyesine kattığı "New York High School" ve "New York Basic Education" okullarında düzenlenen törenle yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Törene Türkiye Maarif Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Maarif Vakfı yetkilileri ile Arnavutluk Eğitim Bakanlığı'nın temsilcileri, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgün, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye Maarif Vakfı'nın gün geçtikçe genişlemekte olduğunu belirterek, yeni okullar açmakta olduklarını söyledi. Tiran'da yeni Maarif Okullarının eğitime başlamasının mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını aktaran Akgün, şöyle konuştu:

“Bugün ülkenin en önemli okulların bir tanesinde beraberce ciddi ve önemli bir adım attığımız gündür. Şu andan itibaren bizim büyük eğitim ailemizin bir parçası olduğunuzu ifade etmek istiyorum ve sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Bizim Türkiye Maarif Vakfı olarak dünyanın 30 ülkesinde 156 okulumuz var. Bizim uluslararası nitelikte bir eğitim vakfı olarak dünya genelinde büyük bir ağımız var.  Arnavutluk’taki okullarımızın Türkiye’deki okullarımızla kardeş okul olmaları için çok çaba sarf edeceğiz."

Akgün, okulların açılması için verdiği katkı ve yardımlarından dolayı Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve ülke yönetimine teşekkür etti.

Akgün'ün ardından söz alan Büyükelçi Yörük, Arnavutluk ile Türkiye’nin iki dost ülke olduğuna dikkat çekerek, gelecekte birçok ciddi ortak projeye imza atacaklarına vurguladı. Büyükelçi Yörük, "Arnavut dostlarımızla beraber yüz yıllara dayanan ortak bir geçmişimiz var. Bu ortak geçmişimizden ilham alarak gelecek nesillerimiz için yeni bir projeye başlıyoruz. New York okulların Maarif tarafından satın alınması bu projemiz için önemli bir temel taşıdır. Türkiye olarak Arnavutluk kanunlarına uyacak şekilde modern bir hizmet sunmaya hazırız. Dolayısıyla Maarif Vakfına ve yöneticilerine bu çerçevede güvenmelisiniz." dedi.