Arnavutluk Maarif Okullarında bursluk sınavları rekor katılımla gerçekleşti
Arnavutluk Maarif Okullarında bursluk sınavları rekor katılımla gerçekleşti

Arnavutluk Maarif Okullarında bursluk sınavları rekor katılımla gerçekleşti

Nisan 15, 2019

Türkiye Maarif Vakfına ait okullarda bursluluk sınavları 13 Nisan tarihinde University of New York Tirana’da yapılan sınavla sona erdi.

Bursluluk sınavlarına ilk olarak 5 Nisan tarihinde Arnavutluk Maarif NYBE (New York Basic Education) İlköğretim okulu ile start verildi. Daha sonra 6 Nisan tarihinde NYHS (New York High School) lisesinde bursluluk sınavı yapıldı. 

Bursluluk sınavları Arnavutluk’taki devlet ve özel okul öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Saat 11.00’da başlayacak olan sınava veliler ve öğrenciler saat 9’dan itibaren gelmeye başladılar. Öğrenciler sınava alındıktan sonra veliler okulun spor salonunda okul müdürü ile bir araya geldi. Veliler sunulan ikramların tadını çıkarırken Okul Müdürü Mehmet Işıker tarafından Türkiye Maarif Vakfı'nın dünyanın farklı bölgelerindeki faaliyetleri, eğitim anlayışı ve kalitesi hakkında da bilgi verildi. 

Arnavutluk Maarif Okullarında ilköğretim ve lise düzeyinde  ve Maarif Vakfı üniversitesi UNYT yapılan bursluluk sınavına rekor katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Direktörü Fatih Cankurt katılımın rekor seviyede gerçekleştiğini ve bunun da Türkiye Maarif Vakfı okullarının okul öncesinden üniversiteye Arnavutluk ve dünyada bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.