Afgan-Türk Maarif Okulları’nda Büyük Başarı
Afgan-Türk Maarif Okulları’nda Büyük Başarı

Afgan-Türk Maarif Okulları’nda Büyük Başarı

Temmuz 11, 2019

Türkiye Maarif Vakfı Afgan-Türk Maarif Okulları Herat Erkek Lisesi’nden mezun olan bir öğrenci, üniversiteye giriş sınavında ülke birincisi oldu.

Afganistan’da ülke genelinde 170 binden fazla lise mezunun katıldığı Üniversiteye Giriş Sınavı (Konkor) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlarda Herat Erkek Lisesinden mezun olan Raşid Yusufi sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak ülke sıralamasında birinci oldu.

Aldığı başarı ile Herat Tıp Fakültesini kazan Yusufi, eğitim gördüğü Herat Erkek Lisesi’nde ağırlanarak, öğretmen ve okul idarecileri tarafından tebrik edilirken Türkiye Maarif Vakfı ülke direktörlüğünce ödüllendirildi.

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot yaptığı açıklamada Türkiye Maarif Vakfı tarafından Yusufi’ye teşvik amaçlı bir bilgisayar hediye edildiğini ifade etti.

Voyvot ayrıca, Raşid Yusufi’yi Türkiye gezisine götüreceklerini ve kendisine Türkiye’de eğitim imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

Ülke Direktörü Voyvot, Türkiye Maarif Vakfı’na ait diğer okullardan mezun olan öğrencilerin de yüksek puan alarak çok iyi bölümleri kazandıklarını vurguladı.

Afganistan’a hizmet edecek öğrenciler yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Voyvot, mezun olan öğrencilerini iyi yerlerde ve iyi görevlerde görmekten mutluluk duyduklarının altını çizdi.

Öte yandan Afganistan Yüksek Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada, Afgan-Türk Maarif Okulları Herat Erkek Lisesinden mezun olan Raşid Yusufi'nin Konkor sınavında 350.25 puan alarak ülke birincisi olduğu ve Herat Tıp Fakültesini kazandığı bildirildi.