Afgan-Türk Maarif Okulları Uzaktan Eğitimle Derslere Devam Ediyor
Afgan-Türk Maarif Okulları Uzaktan Eğitimle Derslere Devam Ediyor

Afgan-Türk Maarif Okulları Uzaktan Eğitimle Derslere Devam Ediyor

Nisan 08, 2020

Afganistan’da Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında eğitime ara verilmesi ile birlikte Türkiye Maarif Vakfı Afgan-Türk Maarif Okullarında uzaktan eğitime başlandı.

Afganistan Ülke Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, Afganistan Eğitim Bakanlığı’nın ülkede eğitime 14 Nisan’a kadar ara vermesi üzerine öğrenimin aksamaması için Afgan-Türk Maarif Okullarında uzaktan eğitim sistemine geçildi.

Salgın nedeniyle zor bir dönemden geçen ülkede, Afgan-Türk Maarif Okullarının eğitim faaliyetinin bu süreçten en asgari düzeyde etkilenmesi için uzaktan eğitim konusunda hazırlıklarını tamamlayıp eğitime başladığı ifade edildi. Açıklamada öğrencilere verilen ödevlerin takibi ve günü gününe uzaktan eğitim modeliyle öğrencilerin derslerinden geri kalmaması üzerine yoğunlaşıldığı belirtildi.

Ayrıca bu eğitim modelinde sadece ders videoları değil uzaktan eğitime entegre sınavlar, kitaplar ve çeşitli materyallerin öğrencilerle paylaşılarak içeriğin zenginleştirildiği kaydedildi.

Bu yönüyle Afganistan’da eğitim faaliyetlerini sürdüren Afgan-Türk Maarif Okullarının, öğrencilerin ve velilerin beğenisini bir kez daha kazandığı vurgulandı. Uzaktan eğitim modeli üzerinde çeşitli çalışmalarda bulunan ve bu eğitimi tüm Afgan halkıyla paylaşmaya gayret eden Vakfın, Afganistan ulusal kanallarından Arezo TV ile de anlaşarak her gün 1 saat üniversite sınavlarına hazırlık derslerinin yayınlamaya başladığının altı çizildi.