Afgan-Türk Maarif Öğrencisinden Büyük Başarı
Afgan-Türk Maarif Öğrencisinden Büyük Başarı

Afgan-Türk Maarif Öğrencisinden Büyük Başarı

Ocak 22, 2020

Afgan-Türk Maarif Okulları Kabil Aryana Erkek Lisesi öğrencisi Hamid Muradi, 2019-2020 Google Jam Code yarışmalarında yaklaşık 1 milyon katılımcı arasında 19. olmayı başararak Amerika’da yapılacak finallere katılma hakkı elde etti.

Yapay Zeka ve Robotik Kodlama ekibi kaptanı olan Hamid Muradi, dört kişilik takımıyla birlikte Amerika’nın Virginia eyaletinde Google Yapay Zeka Araştırma Merkezi’ndeki Final yarışmalarında rekabet edecek.

Afgan-Türk Maarif Okulları Kabil Aryana Erkek Lisesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, 2019 yılında başlamış oldukları robotik kodlama ve yapay zeka alanındaki çalışmalarını artırarak devam ettiklerini söyledi.

Uluslararası yarışmalarda Maarif Okullarının adının çok daha sık duyulmasının kendileri için gurur verici olduğunu ifade eden yetkililer şöyle konuştu:

“Bu tür yarışmalara öğrencilerimizi teşvik ve desteklemeye devam edeceğiz. Yeni öğrencilerimizi de keşfetmek suretiyle okulumuzun ve ülkemizin başarılı şekilde tanıtılmasına katkı sunacağız. Google’ın yapay zeka yarışması (JAM CODE) bizim için bir başlangıç ve gelecek için ilham verici bir başarıdır.”