Afganistan’daki Türkiye Maarif Vakfı Okullarında Mezuniyet Heyecanı
Afganistan’daki Türkiye Maarif Vakfı Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Afganistan’daki Türkiye Maarif Vakfı Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Aralık 09, 2020

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Türkiye Maarif Vakfına bağlı Afgan-Türk Maarif Okulları Aryana Erkek Lisesi, devralınmasının ardından ikinci mezunlarını verdi.

Törene, Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Cengiz Aydemir, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Afganistan Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, TİKA ile Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri, Afganistan bakanlık temsilcileri, okul yöneticileri ve veliler katıldı.

Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot törende yaptığı konuşmada, Afganistan halkına eğitim alanında verilen sözlerin yerine getirildiğini ve bunun sonucunu görmeye başladıklarını söyledi. Türkiye Maarif Vakfı olarak Afganistanlı gençlere en iyi eğitim imkânları sunma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Voyvot, bu sene okullarından mezun olan yaklaşık 500 öğrenciye Türkiye’de üniversite eğitimi konusunda destek olacaklarını belirtti.

Büyükelçi Botsalı ise Afganistan’ın kalkınmasının eğitimden geçtiğini ve bu nedenle eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Botsalı, Türkiye’nin daha önce de olduğu gibi bundan sonra Afganistan’a olan desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.