Afganistan'daki Türkiye Maarif Vakfı Okulları eğitime başladı
Afganistan'daki Türkiye Maarif Vakfı Okulları eğitime başladı

Afganistan'daki Türkiye Maarif Vakfı Okulları eğitime başladı

Ağustos 25, 2018

Türkiye Maarif Vakfı'nın Afganistan'ın Şibirgan kentindeki okullarında yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla açılış programı düzenlendi.

Afganistan’da Türkiye Maarif Vakfı'na bağlı, içerisinde yurtları bulunan kız ve erkek liselerindeki 422 öğrenci, yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. Yeni eğitim yılı dolayısıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

Programa, Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Direktörü Mucip Uludağ, Şibirgan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhay Yeşin, okul müdürleri, öğretmenler ve Afganistanlı idareciler katıldı.

Afganistan’da yeni eğitim-öğretim yılına başlayan okullarla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Afganistan'daki FETÖ okullarının Maarif Vakfı'na devredilmesiyle bu okullardaki eğitim kalitesinin artırılacağını söyledi.

Afganistan'daki Türkiye Maarif Vakfı'na devredilen okullardan 2 lise ve 2 yurdun faaliyete geçtiğini diğer okullar ile ilgili çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Akgün, “Okullarımızda 218'i Kız Lisesi ve 204'ü Erkek Lisesi olmak üzere toplam 422 öğrencimiz ile eğitim öğretime başlandı. Afganistan’daki okullarımızda şehit ve gazi çocuklarına ayrı kontenjan verilecek. Türkiye Maarif Vakfı’na devredilen okullara Afgan halkı büyük bir ilgi gösterdi ve çocuklarını okullara kaydetmeye devam ediyor. Okullarda öğrencilerden alınan ücretlerde indirim yapacağız ve buradan elde edilen paraları yine Afganistan eğitim kurumlarına harcanacak.” diye konuştu.

Akgün, FETÖ okullarının devredilmesi konusunda kolaylık ve destek sunan Afgan yetkililere de teşekkür etti.

Ülkedeki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait 12 okul ve 3 dershane, Türkiye ve Afganistan arasında Şubat 2018'de imzalanan mutabakat zaptıyla Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmişti.