Afganistan T.C. Habibe Kadiri Kız Lisesi 4. Dönem Mezunlarını Verdi
Afganistan T.C. Habibe Kadiri Kız Lisesi 4. Dönem Mezunlarını Verdi

Afganistan T.C. Habibe Kadiri Kız Lisesi 4. Dönem Mezunlarını Verdi

Ocak 11, 2018

Dost ve kardeş ülke Afganistan’da, Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde bulunan Habibe Kadiri Kız Lisesi’nde 4. Dönem Mezuniyet Töreni yapıldı.

Farsça eğitimin yanı sıra Türkçe eğitim veren okulumuzdan 27 öğrencinin mezun olduğu törene Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Sn. Mustafa Erdeviren, TMV Heyeti, Şibirgan ili mülki ve idari amirleri ve veliler katıldı.
Akça Kaymakamı Anna Murat Şahi yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti’ne Maarif Vakfı aracılığı ile yaptığı eğitim yatırımları için teşekkür ediyoruz. Bu okul, iki ülke arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendiriyor. Habibe Kadiri Kız Lisesi Akça ilçemizin ve Şibirgan İlimizin eğitim kalitesini artırdı. Türkiye Maarif Vakfı, Akça’da başlattığı ücretsiz üniversite hazırlık kursları ile yüzlerce kızımızı daha güzel yarınlara hazırlıyor. Hiçbir karşılık beklemeden sundukları bu fırsat için tüm Akça halkı adına şükranlarımı sunmak istiyorum.” dedi.

TMV Asya-Pasifik Bölge Koordinatörü Harun Küçükaladağlı ise konuşmasında mezuniyet sonrasında da öğrencilerimizin yanında olarak geleceklerini inşa etmelerine destek olacaklarını belirtti. Kaliteli bir Türkçe eğitimi alan başarılı öğrencilerimizin Türkiye’de  üniversite eğitimi alabilmeleri için desteğini sürdüreceğini ifade etti. 

Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Sn. Mustafa Erdeviren, “Türkiye Maarif Vakfı’na destekleri için teşekkür ediyorum. Okulumuza ismi verilen Habibe Kadiri’nin ruhu şad olsun. Ne mutlu ona ki sağlığında okulun mezun verdiğini görmüştü. Tüm öğrencilerimizle iftihar ediyorum. Habibe Kadiri Kız Lisesi’nde eğitimin aralıksız devam etmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu törende, öğrencilerin sergilediği Türkçe tiyatro oyunu büyük beğeni aldı. Öğrencilerin yazmış olduğu, kalplerindeki Türkiye sevgisini anlattıkları kompozisyonlar ve şiirler okunurken törende duygu dolu anlar yaşandı. 
Şenlik havasında geçen mezuniyet töreni, dereceye giren öğrencilere özel hediyelerin takdim edildiği diploma töreninin ardından tüm öğrencilere ve velilere çeşitli hediyeler sunulması ve ikramlar yapılmasının ardından son buldu.