Afganistan Maarif Okullarında Yüz Yüze Eğitim Başladı
Afganistan Maarif Okullarında Yüz Yüze Eğitim Başladı

Afganistan Maarif Okullarında Yüz Yüze Eğitim Başladı

Eylül 07, 2020

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine bir süredir uzaktan eğitimle devam eden Afgan-Türk Maarif Okulları, yüz yüze eğitime tekrar başladı.

Okul binalarında COVID-19’a karşı gerekli bütün önlemleri alınırken, okullara maskesiz kimse alınmıyor, görevliler tarafından yapılan ateş kontrolü ardından öğrenciler okul binasına giriyor.

Yeni normale göre tüm tedbirlerin alındığı ilk günde öğrenciler kurallara uyarken öğretmenler sosyal mesafe kuralları ve tedbirlere hassasiyet gösterdi. Ayrıca alt yapısı uygun olan okullarda hava durumunun müsait olduğu günlerde açık hava sınıfları oluşturularak öğrenciler bahçede ders almaya başladı.

Yüz yüze eğitim öncesi veliler yüz yüze ve online seminerlerle bilinçlendirilerek iş birliği ne dahil edildi. Okula devam oranı yüzde yüze öğrencilerin katılımıyla olarak gerçekleşti.

Afganistan Eğitim Bakanlığı müfettişleri okullarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde kontrol ettiler. Okulu ziyaret eden müfettişler, Maarif Okullarında alınan tedbirleri takdir ettiklerini ifade ederek iyi örnek olarak istifade ettiklerini belirttiler.

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan yetkilileri, normalleşme süreci öncesi gerekli tüm tedbirlerin en detayına kadar alındığına dikkat çekerek, yapılan açıklamada Türkiye Maarif Vakfının uzaktan eğitimdeki öncülüğünün ardından yeni normale geçişte de öncü olmasının bütün paydaşlarca takdir edildiğini ve dikkatle izlendiğini ifade etti.