2019-2020 Moritanya Nouakchott Kız Lisesi Mezunlar Buluşması
2019-2020 Moritanya Nouakchott Kız Lisesi Mezunlar Buluşması

2019-2020 Moritanya Nouakchott Kız Lisesi Mezunlar Buluşması

Eylül 14, 2020

Moritanya Maarif Okulları Nouakchott Kız Lisesinden mezun olup Türkiye’de eğitim gören Maarif öğrencileri ve bu sene mezun olacak öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştılar.

Geçen yıl Maarif Okullarından mezun olduktan sonra Türkiye’deki üniversitelere yerleşen kız öğrencileri ile bu yıl mezun olacak olan öğrenciler için düzenlenen mezunlar buluşmasında bir araya geldiler.

Türkiye’de eğitim gören kız öğrenciler Moritanya’dan Türkiye’ye nasıl vardıklarından eğitim görecekleri illere intikaline olan süreci detaylı olarak anlattılar. Kalacakları yurtta hazırlanması gerekli olan evrak yurt şartları, özel ve devlet yurtlarının özelliklerinden yedikleri yemeklere kadar detaylı bilgiler verdiler. Hatta sağlık konusunda karşılaştıkları problemlerde nasıl bir uygulamaya başvuracaklarını ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yabancı öğrencilerin faydalanması hususunda tecrübelerini aktardılar. Moritanya’da alışık oldukları yaşamdan bulundukları illerde yaşadıkları zorluklardan da bahsettiler.

Kredi Yurtlar Kurumunda kalan YTB’den burslu Maarif öğrencisi Sewsen hayatında ilk defa kar gördüğünü ve çok şaşırıp hoşuna gittiğini, günlerce devam eden kar ve soğuk sonrasında kendisinin bayağı bir üşüdüğünü ve ne zaman bitecek diye düşünmeye başladığını söyledi.

Eğitim noktasında hiçbir sıkıntılarının olmadığını, hocaların özverili bir şekilde gerekli olan ihtimamı gösterdiklerini ve Türkiye’de hocalara verilen değerin saygının kendi ülkelerinde olmadığını ifade ettiler.

Tecrübe paylaşımın ardından öğrenciler yapılan çeşitli ikramların ardından program son buldu.