Ocak 08, 2021
Uluslararası Maarif Dergisi 2. Sayısıyla Okurlarıyla Buluştu
Türkiye Maarif Vakfı, eğitim faaliyetlerini yayın alanında da sürdürüyor. Dünyanın en yaygın eğitim kurumlarından biri olan Türkiye Maarif Vakfının yayın organı olan Uluslararası Maarif Dergisi, eğitim alanında dünyada yaşanan gelişmelerin, farklı ülke tecrübelerinin, akademik yaklaşımların, güncel sorunların ele alındığı, tartışıldığı zengin bir içerikle okurlarının karşısına çıkıyor.
Derginin 2. sayısında dijitalleşme ile birlikte eğitimin giderek bireyselleşeceği öngörüsüyle, “kişiselleştirilmiş eğitim” konusu kapağa taşınıyor. Ayrıca “eğitimin uluslarasılaşması” da ayrı bir dosya olarak ele alınıyor.
Kişiselleştirilmiş eğitim başlığı altında ülkemizde ve dünyada öne çıkan konular uzman ve akademisyenlerin görüşleriyle, farklı bakış açılarıyla değerlendiriyor. “Dijitalleşme ve Bireyselleşme Çağında Eğitim Ulus Devletlerin Egemenlik Alanından Çıkıyor mu?” başlıklı makalesiyle Prof. Dr. Semik Aktekin, “Eğitim Neden Bireyselleştirilmeli? Farklılaştırılmış Eğitimin Pedagojik Temeli” yazısıyla Dr. Ömer Avcı, “Eğitimde Gelecek Teknolojileri” başlıklı makalesiyle Nedim Kaya analizlerini okurla paylaşıyor.
Yine, Dr. Ümit Güneş’in kaleminden, yapay zeka ve eğitim ilişkisine dair öngörüler içeren çarpıcı bir analize yer veriliyor.
Bu sayıda Prof. Dr. Ayşen Gürcan tarafından kaleme alınan “Maarif Öğrenen Profili” başlıklı makale, Türkiye Maarif Vakfının eğitim hedeflerine ilişkin değerlendirmeler içeriyor.
Derginin 2. sayısında iki de röportaja yer veriliyor. İsmail Kara ile irfani gelenek ve modern eğitim ilişkisine odaklanan söyleşi, bu konuda bakış açımızı değiştirecek derin tahliller sunuyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’la yapılan röportaj ise “YÖK Gelecek” projesi hakkında bilgiler ve Türkiye’nin uluslararası eğitim alanında geldiği düzey, YÖK başkanının sözleriyle aktarılıyor.
Dergi; özel eğitim, eğitim tarihi, ülkeler ve kültürler, kitap tanıtım, analiz, röportaj bölümleriyle 2. sayısında da zengin bir içerik sunuyor.