Ocak 29, 2020
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfı Okulları’nın Gambiya’nın başkenti Banjul’daki okulunun resmi açılışını gerçekleştirdi.
2017 yılında Gambiya’da eğitim faaliyetlerine başlayan Türkiye Maarif Vakfı, okullara olan yoğun ilgiyi karşılayabilmek amacıyla 500 öğrenci kapasiteli yeni okul binasına açtı.
Gambiya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan’ı okulu ziyaretinde, Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün karşıladı.
Gerçekleştirilen törende Emine Erdoğan ve beraberindeki Gambiya Cumhurbaşkanının eşi Sayın Fatoumatta Bah-Barrow, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar’ın katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.
Emine Erdoğan yaptığı konuşmada, karşılıklı ziyaretlerin iki ülke arasındaki dostluğu güçlendireceğini belirterek “Türkiye Maarif Vakfı Okullarının Gambiya’nın başkenti Banjul’daki okulunun resmi açılışını yaptık. Gambiyalı ailelerin gözbebeği olan bu okulda yetişecek çocukların, Afrika’nın geleceği ve umudu olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada attığımız tohumların, Gambiya’nın geleceği için filiz vereceğine inancım tamdır” ifadelerini kullandı.
Gençliğe ve eğitime yapılan yatırımın en kârlı yatırım olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, İngilizce ve Arapça eğitim veren okulun, birçok Gambiyalı çocuğun geleceği için umut olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle okulu gezerek Prof. Dr. Akgün’den faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Yeniliklerle Dolu Okullar
Anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde verilen eğitimde yerel müfredatın yanında Cambridge müfredat sistemi uygulanmakta ve İngilizce dışında Türkçe, Arapça ve Fransızca dil dersleri yapılmaktadır.
Aynı kampüs içerisinde bulunan Anaokulu, ilkokul ve ortaokulda öğrencilerin kaliteli eğitim alması için her detay düşünülerek tadilat çalışmaları yapıldı. Ülkenin en modern imkanlara sahip okulları olan Maarif okullarında, 24 öğrenci ile sınırlandırılmış sınıflarda eğitim verilmektedir.
Öğrencilerin bilgisayar kullanmayı öğrendikleri, aynı zamanda dijital kütüphane işlevi gören, online kitap okuyarak dinleyebildikleri bilgisayar sınıfları ve bilim laboratuvarı yer alıyor.
Öğrencilerin zekalarının ve stratejik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine dönük düşünme becerileri atölyelerinde ders verilmektedir.
Öğrencilere ilk yardımın yapıldığı hemşire odası ve zenginleştirilmiş kütüphane okulun sahip olduğu diğer bölümlerdir.
Münazara, tiyatro ve yabancı dil kulüplerinin aktif olarak faaliyet gösterdiği okullarda kültürel zenginlik ortamı öğrencilerin vizyonlarının gelişmesine katkı sağlamaktadır.