Nisan 25, 2020
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Türkiye Maarif Vakfına bağlı New York Tirana Üniversitesi (UNYT) tarafından dijital yetenek (e-Talent Show) programı düzenledi.
Online video konferans uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilen programa Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Mustafa Özdil, UNYT Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Tiran Büyükelçiliği temsilcileri, Vakıf yetkilileri, Kuzey Makedonya, Kosova, Yunanistan, ABD'den çok sayıda misafir ve öğrenciler katıldı.
UNYT’nin uzaktan eğitim videosu ile başlayan programda Türkçe ve Arnavutça dilinde “Ülkemizi seviyoruz, kendimizi koruyoruz, evimizde kalıyoruz” şarkısını söyleyen öğrenciler birçok dilde “Evde kal” mesajı verdi.
Birol Akgün konuşmasında, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınının birkaç ay önce ortaya çıktığını anımsatarak Türkiye Maarif Vakfı olarak ilk günden itibaren sisteme zarar vermeden eğitime nasıl devam edeceklerini düşündüklerini belirtti.
Salgın dolayısıyla neredeyse tüm ülkelerde okulların kapatıldığını anımsatan Akgün, “Türkiye Maarif Okulları, e-öğrenme sistemleri ve medya aracılığıyla açıktır” dedi.
Yetenek programının düzenlendiği bu harika e-platformunu görmekten çok memnun olduğunu kaydeden Akgün, “Ne kadar yaratıcı bir fikir. Hepimiz Amerika’dan, Türkiye’den, Kosova’dan, Kuzey Makedonya’dan, komşu Yunanistan’dan ve tüm dünyadan kişilerle bir aradayız. Hepimiz için ruh halimizi ve umutları yükseltmek için ne kadar yaratıcı bir fikir...” ifadesini kullandı.
İbn-i Sina’nın umutları ve ruh halini yüksek tutmakla ilgili düşüncelerini anlatan Prof. Dr. Akgün, “Tuhaf zamanlarda yaşıyoruz ama umutlarımızı ve ruh halimizi üst seviyelerde tutmalıyız ve bu yüzden bu harika gecede buradayız” dedi.
UNYT Rektörü Kocayusufoğlu da harika bir etkinlikte ve harika bir gecede misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tüm dünyanın beklenmedik bir Koronavirüs salgını ile karşı karşıya kaldığını belirten Kocayusufoğlu, tüm dünya ve insanlığın bu durumdan kurtulması temennisinde bulundu.
Eğitimciler olarak her gün mücadele ettiklerini anımsatan Kocayusufoğlu, “Bu bir yaratıcılık ve sosyal medyada bir bağlantı çözümü bulmaktır. Katılımcılara tüm içten alkışlarımı ve içten teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Programın devamında şarkı söyleyen, şiir okuyan ve teatral gösteriler yapan öğrenciler yeteneklerini sergiledi.