Temmuz 27, 2017
Türkiye Maarif Vakfı Eğitim Politikaları ve Öğretim Programları Biriminin düzenlediği Maarif Akademi Yönetici ve Öğretmen Eğitimleri Sertifika Programları 03-14 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
Programa yurt dışında halen görev yapan Türkiye Maarif Vakfı personeli ile öğretmen ve yönetici olarak görev almaya hazırlanan adaylar katılmıştır. Eğitimlerde vakfımızın vizyon, misyon ve temel ilkelerinin kavratılması, katılımcıların mesleki donanım ve farkındalıklarının arttırılmasının yanı sıra ülkelerdeki çalışma koşullarına uyum sağlamaları amaçlanmıştır.
Maarif Akademi eğitim programımız Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Türkben’in genel bilgilendirme konuşmalarıyla başladı. Sonrasında Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün “Maarif Mefkuresi” konulu açılış dersini yaptı. Türkiye Maarif Vakfının amacının "güzel insanlar yetiştirmek" olduğunu söyleyen Sayın Akgün: "yolumuz Ahmet Yesevilerin, Mevlanaların, Sarı Saltukların yoludur, Batı Medeniyeti artık dünya üzerindeki tekelini yitirmiş durumdadır. Farklı medeniyetler kendi kültür ve değerleriyle dünya sistemine çıkmaya hazırlanıyor.” diye konuştu.
Maarif Akademide ikinci derste Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Sayın Osman Nuri Kabaktepe, Türkiye Maarif Vakfının Misyon, Vizyon ve İlkelerine vurgu yaptı. Maarif’in çalışma yapacağı ülkelerde yeni nesillerin fıtratlarına dokunmayacaklarını ifade ettikten sonra; “Maarif’in çağrısına sadece iş olarak değil bir sevda ve bir aşk olarak bakanlarla aynı yolu yürüyoruz. Öğrencilerin kimliklerini bozmayacağız, kendileri gibi olacaklar, bize benzemeleri için gizli ajandalarımız olmayacak. Nijeryalı çocuk Nijeryalı kalacak, dili, dini, mezhebi, kişiliği, kimliği kendine ait olacak. Ehlileştirmeyeceğiz, evcilleştirmeyeceğiz, fıtratlarını bozmayacağız, en başta kendi toplumlarına hizmet edecek kişilikler yetiştireceğiz.” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Hafta içi her gün sabah 09.30’da başlayan sertifika programı, öğretmen ve yönetici ihtisas derslerinin yanı sıra ortak temel derslerin yer aldığı çeşitli müzakere konularıyla ve interaktif ortamda uygulamalı dersler ile saat 19.00’a kadar devam etti. Alanında uzman çok sayıda akademisyen ve eğitimcinin ders verdiği akademi programı başarılı bir şekilde tamamlandı.
Ders veren Akademisyen ve Eğitimciler: Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Aşkın Asan, Prof. Dr. Hasan Basri Gündüz, Prof. Dr. Aydın Topaloğlu, Hüseyin Akar, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Alpaydın, M. Cüneyt Ancın, Doç. Dr. M. Lütfi Arslan, Yrd. Doç. Dr. Şaban Berk, Erdem Çakı, İlhan Çoban, Dr. Şaban Çobanoğlu, Gökhan Erenoğlu, Dr. Yunus Emre Gedikli, İbrahim Zeyd Gerçik, Yrd. Doç. Dr. Şevki Işıklı, Ersin İşçioğlu, Dr. Faruk Kanger, Yunus Emre Karahan, Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Agah Bilal Köroğlu, Yrd. Doç. Dr. Muhammet Öztabak, Sıtkı Serdar, Mehmet Teber, Op. Dr. Kemal Tekden, Cevdet Tellioğlu, Dr. İsmail Tonbuloğlu, Muhammet Yılmaz, Mustafa Yılmaz